HÍREK, ESEMÉNYEK

Online KEMinfó magazin Kisbér és környéke - Kisbérmost Zajrendeleti törvény
     

PÁLYÁZATI HÍREK
KÖZÉLETI HÍREK
KSE hírei - mérközések eredményei Naptár
KISBÉR ÉS KÖRNYÉKE -HÍREK

Székelyföld kincsei - érdemes megnézni
Bűnmegelőzési hírlevél 2018.01
Bűnmegelőzési hírlevél 2018.02

2021.01.06.

Nagyszerű hírrel köszöntött be az új esztendő Bakonyszombathelyre: több mint 73 millió forintos többlettámogatást kapott a település a korábban elnyert 247,5 millióhoz, így már 320 millió forintot meghaladó öszeg áll rendelkezésére a településnek az új óvodai és bölcsődei épületegyüttes megvalósítására – adta hírül Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. A fejlesztés a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósul meg.
A nyertes uniós pályázatnak köszönhetően az építkezés már megkezdődött, és ha minden jól megy ősztől egy innovatív, passzív ház jellegű, vagyis egy rendkívül energiatakarékos intézmény várja majd a gyermekeket a bakonyaljai településen.

Az épületegyüttes minden szempontból megfelel majd a mai követelményeknek – újságolja örömmel Géringer Istvánné polgármester.

A beruházás során kettő 25 férőhelyes óvodai, valamint egy 15 férőhelyes bölcsődei foglalkoztatót alakítanak ki, ezáltal egy 65 férőhelyes intézmény jön létre.

A foglalkoztató helyiségek és vizesblokkok mellett kialakítanak benne az étkezéshez szükséges melegítőkonyhát, étkezőt, mosodát, mosogatószobát, szertárakat, tornateret, öltözőket.

Az óvodát és a bölcsődét önálló intézményként, de szerves egységben tervezték meg, mert az étkeztetés kiszolgálása közös folyosóról történhet, valamint vannak helyiségek, melyeket elkülönített módon mindkét intézmény igénybe vehet: fejlesztő, orvosi szoba és elkülönítő. A létrejövő intézmény összesen hat új munkahelyet teremt Bakonyszombathelyen.

Forrás: https://www.facebook.com/Bakonyszombathely.Kozseg.Onkormanyzata

Új óvoda - bölcsőde épül Bakonyszombathelyen

Rákóczi u. 8 szám alatt 2 db 25 férőhelyes óvodai valamint 1 db 15 férőhelyes bölcsődei foglalkoztató kerül kialakításra. Az épületegyüttesben központi konyha, aula, tornaszoba, vizesblokk, kiszolgáló és szociális helyiségek, fejlesztő szoba, orvosi szoba, elkülönítő is helyet kapnak. A képen a 732 m2 alapterületű épületegyüttes látványterve látható.
Jelenleg folyamatban vannak a szerződéskötések, a közbeszerzés előkészítése, majd ezt követi az építkezés elkezdése.

Bakonyszombathely Község Önkormányzata, 2017. februárjában benyújtott pályázatait a belügyminiszter elfogadta.

Az Önkormányzat a kistérségi startmunka mintaprogram keretein belül megvalósított
mezőgazdasági programelem vonatkozásában 21.075.367 Ft,
belvíz-elvezetése programelem vonatkozásában 10.749.262 Ft,
belterületi közutak karbantartása programelem vonatkozásában 16.120.729 Ft
(összesen 47.945.358 Ft) vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Foglalkoztatási Alap "Startmunka program" előirányzatának központi keretéből.


Magyarországi Falumegújítási Díj 2011.
pályázatán településünk elsőként kapott Magyarországi Falumegújítási Díjat megyénkben

A Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium, az állami főépítészek, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből álló Falumegújítási Szakértői Bizottság döntése alapján, a "Magyarországi Falumegújítási Díj" a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért elismerő címet Komárom-Esztergom megyéből Bakonyszombathely kapta, miután a Közép-Dunántúli régió 1. helyezettjeként az országos döntőbe került.

A pályázatot meghirdetők célja az volt, hogy felkutassák, díjazzák azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat.
A díjat Pintér Lajos polgármester vette át az ünnepélyes alkalmon.
Forrás: Kormányportál

Díjátadáson felolvasott összefoglaló szövege.. Tovább..

"Magyarország Falumegújítási Díj" 2011 eredménye
"Falumegújítási akció Bakonyszombathelyen 2000-2011" -ppt