Település facebook oldala - legfrissebb hírek

Új óvoda - bölcsőde épül Bakonyszombathelyen

2017. augusztusban kaptuk az örömhírt, hogy településünk a TOP-1.4.1-15 A területi operatív program keretén belül a helyi új óvoda-bölcsőde építéséhez 140 millió Ft-ot nyert.
Rákóczi u. 8 szám alatt 2 db 25 férőhelyes óvodai valamint 1 db 14 férőhelyes bölcsődei foglalkoztató kerül kialakításra. Az épületegyüttesben központi konyha, aula, tornaszoba, vizesblokk, kiszolgáló és szociális helyiségek, fejlesztő szoba, orvosi szoba, elkülönítő is helyet kapnak. A képen a 732 m2 alapterületű épületegyüttes látványterve látható.
Jelenleg folyamatban vannak a szerződéskötések, a közbeszerzés előkészítése, majd ezt követi az építkezés elkezdése.

Székelyföld kincsei - érdemes megnézni
   

Magyarországi Falumegújítási Díj 2011. pályázatán településünk elsőként kapott Magyarországi Falumegújítási Díjat megyénkben

A Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium, az állami főépítészek, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből álló Falumegújítási Szakértői Bizottság döntése alapján, a "Magyarországi Falumegújítási Díj" a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért elismerő címet Komárom-Esztergom megyéből Bakonyszombathely kapta, miután a Közép-Dunántúli régió 1. helyezettjeként az országos döntőbe került.

A pályázatot meghirdetők célja az volt, hogy felkutassák, díjazzák azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat.
A díjat Pintér Lajos polgármester vette át az ünnepélyes alkalmon.

Forrás: Kormányportál

Díjátadáson felolvasott összefoglaló szövege Tovább..
"Magyarország Falumegújítási Díj" 2011 eredménye
"Falumegújítási akció Bakonyszombathelyen 2000-2011" -ppt
 

Bakonyszombathelyen is létesült szociális iroda...

Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Bakonyszombathelyen is elérhetőek. A szociális irodában a szakellátás szakembereivel találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját. Tovább...